swarovski-original

6 начина да познаем оригиналните камъни Сваровски

В днешно време на пазара има десетки фирми, които предлагат продукти с инкрустирани камъни Сваровски. Това не значи обаче, че това са оригинални бижута, а просто такива, които използват популярните кристали. Има и много фалшификати опитващи се да имитират логото на Swarovski. В тази статия ще ви информираме как да познаете истинските кристали, за да нямате проблеми при покупката.

1. Ментетата на кристали Сваровски имат куп физически недъзи. Ако забележите мехури във вътрешността на кристалите, то със сигурност става дума за фалшификат, от който трябва да се пазите. При истинските камъни, това просто не може да се случи и за това е добре клиентите да бъдат нащрек. Фалшивите кристали са замъглени и не предоставят уникалния блясък на оригиналите.

2. Фалшификатите Сваровски могат да се познаят и по размерите. В случай, че сте закупили кристал 2,4 сантиметра, то последният трябва да бъде точно толкова голям. При положение, че има някакво отклонение, имайте предвид, че сте попаднали на лош продукт, който не отговаря на истината.

3. Отворът на верижката е друг начин да познаете фалшивите камъни Сваровски. При истинските кристали той е с идентични размери, а при фалшивите варианти съществува реално разминаване, тоест първия край на отвора е значително по-тесен от втория.

4. Оригиналните Сваровски бижута имат отвор, който е предназначен за верижка. По този начин се създават и чудесните колиета, които се намират на пазара. При ментетата има набраздена повърхност, която ни води към обяснимо съмнение в качеството. Забележите ли бразди, бягайте от това изделие, защото то не е това, за което ви го дават.

5. Драскотините по повърхността на камъни Сваровски също пораждат въпроси. Явно за създаването на скъпоценния камък не е използвана специалната вакуумна техника, с която разполага производителя на уникалните бижута.

6. Всички кристали Сваровски имат книжка, която разказва за тяхното производство и стойност. Ако не получите подобен документ, то имайте предвид, че сте попаднали на лоша стока.

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *