Бижута с опал

Бижута с опал

Опалът е много обичан от всички хора скъпоценен камък. Той е много търсен и ценен за изработване на различни по рода си накити. Камъкът изглежда неустоимо, преплитайки топли и студени нюанси, а цветовете му понякога са доста контрастни. Не е изненадващо да видите зелено, червено и синьо в един камък – цветове, които са толкова различни, но природата е съчетала повече от добре. В някои опали преобладава един цвят, а в други ще откриете цяла палитра.

Избирайки опал няма начин да сгрешите…
Опалът е известен още от древността със своите качества. Използва се за различни накити, например за декориране на пръстени, обеци, висулки, брошки и всякакви други бижута, за които можете да се сетите. Той е много стилен камък, което го прави идеален подарък за жена, чийто вкус по една или друга причина не познавате достатъчно добре. Избирайки опал, със сигурност ще очаровате и заинтригувате човека срещу вас, защото опалът има доста нетипична природа и успява да впечатли всеки. В него има нещо, което балансира и не случайно това е камъкът на родените през месец октомври и под знака на везни.

Цената на опала е приемлива…
За разлика от други безумно скъпо струващи скъпоценни камъни, опалът може да се открие на по-разумни цени, което не бива да ви подвежда. Камъкът е скъпоценен, а не полускъпоценен. Той притежава изключителни качества във всяко отношение, особено естетически. Единствената причина за по-достъпната му цена е, че не е толкова рядък, колкото някои други камъни като например диамантите. Всичко това обаче се отнася за обикновения опал. Има и друга разновидност – така наречения благороден опал, който се среща наистина рядко и по рядкост и цени може да се сравнява с диамантите, рубините и сапфирите.

Подходящ ли е опалът за изработването на годежен пръстен?
Заради своята нежност и чистота опалът е изключително подходящ за изработката на висококачествени годежни пръстени. Той може да се съчетае изключително успешно с най-различни благородни метали като сребро, злато, платина или паладий, а резултатът ще е едно много нежно и красиво бижу. Заради нежно преливащите шарки и нюанси на опала, този камък доста често се съчетава с розово злато, което създава една неповторима по своята женственост комбинация.

промоции на бижута