swarovskizlatnibijuta

Как да почистим златни бижута с камъни Сваровски

Заради честата употреба нашите златни бижута са подложени на замърсяване, а когато те са инкрустирани с кристали Сваровски, то поддръжката им е още по-необходима. Разбира се, вие можете да върнете първоначалния им блясък и това не е никак трудно.

Имайте предвид, че при наличието на камъни Сваровски, то почистването трябва да става с много мека кърпа, която да не наранява повърхността на кристалите. Самото златно покритие пък са чисти отлично чрез бира.

Вземете една чиста кърпа и я напойте със светла бира. После преминете по замърсения участък на златото, без да засягате камъните. Веднага след това избършете с чиста кърпа. Това упражнение повтаряйте винаги, когато имате проблем със позлатени или златни бижута.

Имайте предвид, че златото се чисти перфектно с бира. Единствено не трябва да се използват абразивни материали, които биха причинили неприятности на повърхността на бижутата.

Кристалите Сваровски пък се чистят идеално и с топла вода и микрофибърна кърпа, с която обикновено чистим очилата си. Минете няколко пъти по кристала и той ще блести със своето очарование все едно, че сте го купили наскоро.

За никого не е тайна, че макар изкуствено създадени камъните Сваровски са изключително нежни. В тях има химически елементи, които не понасят употребата на някои видове препарати и за това производителите препоръчват водата като средство за поддръжка.

Редом с това трябва да знаете, че не е добре да смесвате кристалите с други видове бижута, тъй като лесно ще ги надраскате, а това се отразява на светлината, която обещават за вашите нужди. Що се касае до комбинацията златни бижута и камъни Сваровски няма проблем да чистите с бира просто, избягвайте да засягате кристалчетата.

Друг начин за почистване на кристали Сваровски е посредством смесване на вода и спирт, които трябва да захлупите с капак и да разклатите силно, за да се смесят добавките. Потопете бижутата ви в сместа, затворете тенджерата и разклатете. Оставя се три минути и се вади, а после се изплаква с топла вода и се подсушава с чиста мека кърпа.

 

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *