diamond

Малко известни факти за диамантите

Каква е разликата между диамант и брилянт?

Замисляли ли сте се някога за това каква е разликата между диамант и брилянт? Нека да го обясним по най-лесно разбираемия начин. Диамантът е скъпоценен камък. Брилянтът е същият този камък, но изрязан и оформен по определен начин. Казано по друг начин, брилянтът е просто изработката при която диамантът е изрязан под формата на камък с 58 фасети. Самото изрязване на брилянта допринася за това светлината да пада и да се отразява по определен и специфичен начин от скъпоценния камък.

 

Коя е най-скъпата форма за диамант?

Както знаете, формата на диаманта определя неговата стойност в много голяма степен. По тази причина, може би тук е най-подходящото място да споделим, че кръглият брилянт е най-скъпият диамант и няма друга форма и начин на изработка, които да струват повече. Кръглият брилянт с 58 фасети е най-популярната форма за годежни пръстени.

 

Диамантът трябва да притежава сертификат с описание

За да се избегнат измами, заблуди и недоразумения при продажбата на един толкова скъп артикул, какъвто е диамантът, диамантите се продават със сертификат, който задължително трябва да бъде на разбираем и лесен за възприемане език. В сертификата трябва да е упоменато името на лабораторията, която е издала сертификата, трябва да е написан сертификационен номер, да са описани типа и формата на камъка, диаметъра на диаманта, карат, цвят, яснота, трябва да са описани неговите дълбочина на изрязване, флуоресцентност и много други.

 

И диамантите изискват грижи

Макар че това е най-твърдото нещо, което майката природа е създала на нашата планета, диамантът също се нуждае от грижи. При ежедневно носене той се замърсява и трябва да бъде почистен. При неправилно носене, понякога дори и диамантите могат да се издраскат или потъмнят, макар че това е голяма рядкост. Истината е, че ако успеете да повредите диамант, едва ли има нещо, което да оцелее около Вас. Това разбира се е в кръга на шегата. Ако притежавате диамант, то Вие най-вероятно ще можете да го оставите дори и за идните поколения непокътнат и също толкова блестящ, колкото в деня на покупката. Ако все пак има нужда от почистване, винаги можете да го изтъркате с мека четчица и препарат за миене. Все пак бъдете внимателни, защото Вашият диамант най-вероятно е върху бижу от платина или злато или паладий, които не са толкова устойчиви като диаманта.

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *