diamonds

Най-скъпите бижута са с диаманти

Няма съмнение – диамантите са най-популярните скъпоценни камъни в света днес. С цветен диамант или с прозрачен, тези бижута, които са инкрустирани с диаманти нямат равни на себе си по интереса, който привличат. При бижуто с диамант се отделя специално внимание на четири фактора, които определят това колко ще е скъпо бижуто – каратът на диаманта (неговото тегло), цвета (или липсата на такъв), бистротата и това как е изрязан.

 

Истината е, че бижуто с диамант може да варира в широки граници по отношение на цената, а тя се определя от много фактори, които в повечето случаи не са добре познати на обикновените купувачи. Блясък, дисперсия, симетрия, флуоресценция и други определят цената на диаманта, но те са само част от факторите и единствени добрият познавач е способен да предположи каква е реалната стойност на диаманта.

 

В наши дни е много лесно да намерите диамантено бижу, стига разбира се да имате средства, с които да го купите. Това обаче е нож с две остриета, защото залятият от диамантени бижута пазар не винаги предлага най-доброто качество. А както вече споменахме, цената и качеството на диамантите варират според обработката и куп друг фактори.

 

Начинът по който диамантът е полиран, изрязан и оформен може да добави или съответно да отнеме хиляди долари от стойността му. Понякога неопитните клиенти на някои магазини за бижута биват подведени от търговците, защото дадено бижу може да бъде изработено от не толкова качествен диамант, но търговецът да обърне нещата в своя полза изтъквайки ниската цена като отстъпка. Това може да накара хората да изхарчат много пари, мислейки си, че получават голям процент отбивка от цената, а всъщност те купуват диамантеното бижу на реалната му цена.

 

Широко битува мнението, че диамантените бижута са само за богатите хора, но това не е съвсем така. Докато големите диаманти наистина струват баснословни суми, то по малките камъни, каквито се инкрустират например на годежните пръстени, могат да струват няколко хиляди долара и не е нужно човек да е милионер за да си позволи едно такова бижу, особено ако желае да предложи брак на своята половинка.

 

Във всеки случай, не съществува евтино диамантено бижу. А ако планирате покупка на подобен накит, съветваме Ви да не прибързвате и да опознаете пазара добре преди това.

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *