swarovskilogo

Раждането на кристали Сваровски

Кристалите Сваровски са едни от най-впечатляващите, които са се раждали някога. Те са създадени по изкуствен път, но въпреки това държат челни позиции на пазара, дори в наши дни. Началото е дадено през 1892 година, а зад марката стои името на Даниел Сваровски, който се сеща да патентова продукта и да го направи уникален за целия свят. Негова е заслугата за създаването на специалната машина, която шлифова скъпоценните камъни и ги прави неповторими.

При старта на световната бижутерия, много хора се съмнявали в стойността на кристалите и дори са ги смятали за фалшиви. Разбира се, това не продължава дълго, защото бижута Сваровски демонстрират невероятна визия и неповторим блясък, който кара хората да купуват подаръци на ниски цени.

Бързо се налагат различните гердани, гривни, колиета, обеци и аксесоари, а няколко години по-късно към кристалите имат апетити различни компании за производство на часовници, телефони, телевизори и други подобни. Swarovski става фактор, с който много потребители се съобразяват и инвестират парите си в него.

И така идва 1931 година, когато кристали Сваровски бележат огромни успехи в продажбите. От тях купуват знатни хора, сред които артисти, творци, политици и благородници. Бижутата са буквално всякакви, а парите които се дават са минимални. Една наистина страхотна възможност за всеки човек, който иска да подчертае фигурата си с изящно бижу.

Следващият силен период на Д. Сваровски е през 1977 година, през която са отчетени сериозни приходи за компанията. Големите държави и градове веднага се интересуват от стоките и започват да ги продават масово по бижутериите.

В наши дни няма нищо по-елементарно от това да се сдобиете с бижута и аксесоари, които имат кристали Сваровски. Централният офис в Австрия разпространява изделията си в няколко континента и се слави с висока успеваемост. Жените са луди по блестящите кристалчета, а мъжете не спират да се интересуват от тях.

Това е кратката история на Сваровски погледната през нашата призма. Естествено може да се пише и още по темата, но смятаме, че сме задоволили нуждата ви от информация!

 

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *