Palladium-Wedding-Ring

Защо да изберем бижута от паладий?

Заради своята по-малка популярност в миналото, паладият често е наричан “най-добре пазената тайна на бижутерията”. Причината е, че много хора не са чували за него и той е изключително непознат за тях.

Популярността на паладия започва да нараства след 1939 година, когато започва да се използва от не малко дизайнери.

Много бижутери си позволяват дори да го опишат като есенцията на благородните метали, твърдейки че той притежава качества, за които другите метали могат само да мечтаят.

Паладият е подходящ както за дневни, така и за нощни бижута. Той е оригинален избор за всеки, който иска да заблести. И още нещо – избирайки паладий, Вие можете да откриете в бижутерските магазини наистина големи и масивни бижута, които същевременно са леки и удобни за носене.

Тъй като в момента паладият е по-евтин от платината и златото, паладият е един доста разумен избор, защото кой знае каква би могла да бъде цената му в бъдеще.

Не малко ценители на белите благородни метали препоръчват да заложите именно на този метал и изтъкват като предимство това, че на паладия не му е нужно да се полира с други метали, защото самият той се използва за полагане върху различни повърхности като платина и сребро.

Това първоначално може и да не е нещо, на което да обърнете внимание, но след време повечето бижута губят своя блясък, защото имат покритие от родий или паладий, което постепенно се изтърква.

Най-интересното при паладия е, че много хора го избират напоследък за изработка на годежни пръстени и брачни халки, а повечето от тях изтъкват, че външния вид на метала дори не е бил основната причина, която да ги накара да изберат това бижу. Според мнозина, които очакват своя голям ден пред олтара, паладият им предлага трайност, каквато никое друго бижу не може да предложи.

Накитите от паладий могат да се мият, мокрят и носят интензивно без риск да загубят блясъка си и без нужда от периодична обработка за да възстановят блясъка си.

Някои бижутери обичат да казват, че младоженците предпочитат паладий, защото този материал е толкова траен, колкото е трайна истинската любов.

Така че ако сте се спрели на този метал за покупка на бижу, знайте че няма как да сгрешите.

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *