palladium_bars

Защо паладият е по-добър за бижута от среброто?

Паладият не винаги е бил толкова популярен в изработването на бижута, колкото е в наши дни. Днес този благороден метал започва да набира все повече известност, което прави бижутата от паладий много търсени и повишава тяхната цена навсякъде по света.

 

Паладият се отличава трудно от платината…

Паладият се приема за една много добра алтернатива на бижутата от бели благородни метали. Може да замести среброто, бялото злато и платината в изработването на накити. При това не само ги замества, но като външен вид дори и ги засенчва. На практика, за човек, който не е специалист, разликата между паладий и платина може да е неясна и трудна за откриване.

 

Цената на паладия е по-висока…

Говорейки за паладия и сравнявайки го със среброто можем да започнем от там, че паладият е много по-скъп, а поради забелязващия се недостиг може би в бъдеще цената му ще продължи да расте бързо. По таз причина едно бижу от паладий може да е по-добра инвестиция от едно сребърно бижу.

 

Паладият е по-красив…

Бижутата от паладий са видимо по-красиви като материал от онези, които са изработени от сребро. Разбира се, тук не малка роля играе и креативността и дизайна на даденото бижу, но от чисто физическа гледна точка това е факт. Самото сребро има сивкав оттенък, докато при паладия той е бял и огледален. Освен това паладият има по-силен блясък от среброто.

 

Не среброто, а паладият се използва за подобряване външния вид на бижутата от бели благородни метали…

Паладият се използва за подобряване на външния вид на среброто. Всички сребърни бижута, които вече се продават в бижутерските магазини са с покритие от родий или паладий. Това най-вероятно ще отговори на въпроса Ви защо днешните сребърни бижута са по-привлекателни от онези, които сме виждали по магазините преди години.

 

Паладият е хипоалергичен…

Паладият за разлика от среброто не може да предизвика никакви кожни раздразнения. Макар че среброто е благороден метал, в редки случаи хората реагират с непоносимост към него, особено когато става въпрос за сребърни обеци. Кожата на ушите е доста чувствителна и там най-често се появяват възпаление. Ако обаче сребърното бижу има покритие от паладий, то няма да дразни изобщо.

 

Паладият е по-здрав…

Паладият е по-здрав материал от среброто и трудно се поддава на вредни външни влияния. Можете да сте сигурни, че бижуто от паладий няма да се издраска.

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *