златни бижута цени

Прочетете всичко за златни бижута цени

Говорейки за златни бижута цени, ние трябва да уточним вида на изделието, което искате да закупите. Днес избрахме да пишем за златни обеци, тъй като те са сред най-търсените на пазара. Тяхната цена е много по-висока от тази на сребърните накити и това е напълно нормално имайки се предвид цената на златото.

Въпреки всичко цените на обеците варират в зависимост от особеностите им. Важни са факторите като карат на златото, използваните камъни като Сваровски или други, а също и примесите употребени при изработката на продукта. Всяко едно от споменатите неща играе роля при определянето на златни бижута цени, без значение дали говорим конкретно за обеци, гривни или други стоки.

Ако например избраните обеци са от 18 карата злато, те със сигурност ще бъдат по-скъпи от тези с 14 карата злато. 18 каратовите опции се смятат за най-добри, защото при повече карати е възможно бижуто да се огъне или да претърпи друг вид поражения. Под 14 квадрата пък е въобще неприемливо и бижуто не може да бъде определено като златно.

Актуалната цена на златните обеци може да е различна и заради металите, с които се смесва златото при изработката на дадения накит. Ако да речем, че златото е примесено с платина, то неговата цена ще бъде двойно или тройно по-голяма от тази на смесените със сребро елементи. Трябва да имаме предвид, че златните обеци смесени със сребро са възприемат като по меки от гледна точка на материала.

Въобще знаейки какви са новите златни бижута цени, ние сме длъжни да помислим преди отиването в бижутерията. По-добре е да инвестираме повече пари, отколкото да вземем некачествена стока, която ще носим значително по-кратко време от планираното и желаното.

На пазара може да намерите обеци дори от 20 до 40 лева. Това биха могли да бъдат мини модели, чиято изработка не е толкова сложна за направа. Също така ако търсите евтини възможности може да закупите и позлатени бижута. По-масивните златни обеци биха могли да струват над 900 лева, а най-често срещани са вариантите между 200 и 300 лева.

промоции на бижута