rhodium

Защо сребърните пръстени имат покритие от родий?

Ако сте почитатели на среброто и на бижутата с кристали Сваровски, няма начин да не сте забелязали една тенденция, а именно тази, че масово сребърните пръстени на известната марка имат покритие от родий. Хубаво ли е това и има ли много ползи от такъв вид покритие?

Ще побързам още в началото да ви кажа, че подобно покритие е напълно безвредно, защото родият е благороден метал като среброто и златото. Тоест на практика вероятността тялото ви да реагира срещу родия по лош начин е нищожна и не по-голяма от това да реагира лошо срещу сребро или злато.

Но нека погледнем още по-отблизо. Ще забележите голяма разлика между сребърните пръстени, които се предлагат в наши дни и тези, които са се предлагали на времето по бижутерийните магазини. И именно родият е този, който предизвиква голямата очевидна разлика.

Става въпрос за това, че днес пръстените от сребро се покриват с родий за да изглеждат по блестящи, по-скъпи и шикозни, докато в миналото сребърните бижута не са били третирани по този начин и именно по тази причина те са някак доста по-тъмни и се прменят с времето.

Покритието от родий е изключително благоприятно за пръстените от сребро. Освен, че от чисто естетическа гледна точка бижуто ще изглежда много по-красиво, то самия сребърен пръстен няма да потъмнее така, както би потъмнял ако го няма въпросното покритие.

Самият родий има цвят много подобен на този на среброто, но с очевидно по-светъл и ярък блясък. Покритието от родий може много да повиши цената на сребърното бижу и да вкара сребъните пръстени в една много по-атрактивна за клиентите категория бижута. Несъмнено сребърният пръстен с покритие от родий много по-лесно и бързо ще привлече клиентите, а и цената, за която ще може да се продаде, ще бъде доста по-атрактивна за търговеца.

На практика, много хора отказват да купуват бижута от сребро, защото то изисква специално почистване и с времето трудно се предпазва от потъмняване, но в наши дни това вече не е проблем именно поради тази практика да се покриват сребърните пръстени с родий. Това премахва нуждата пръстенът да се третира със специални почистващи препарати и въпреки това той няма да потъмнее.

И ако имате избор между сребърен пръстен с покритие от родий и пръстен без такова покритие, спрете се на този, който има такова покритие. Причината е много проста – родият ще направи бижуто много по-устойчиво на външни влияния и е му придаде повече блясък за по-дълго време.

промоции на бижута

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *